om TAL UD

Vi sætter fokus på den stille accept af racisme i hverdagen. Det er ikke nemt at tale om, at man har været udsat for racisme. Derfor kan racismen gemme sig og leve uforstyrret. Vi bringer den frem i lyset igennem jeres fortællinger under #TALUD og #fremiLyset. Det gør vi både på sociale medier men også via live-events, foredrag og i medierne.

 

Vi ønsker at gøre op med den strukturelle racisme. Derfor har vi især fokus på de nye generationer og på at indføre tiltag på folkeskoleniveau med oplysning og undervisningsmateriale til børn og unge.

Samtidig arbejder vi på at etablere en rådgivnings- og supporttelefon for dem, som udsættes for racisme, men som mangler råd og vejledning. Derfor har vi brug for din støtte, så vi kan støtte flere. 

Vi ønsker, at alle danskere - uanset hudfarve - deltager i debatten. Derfor ønsker vi især også at gå i dialog med dem, som ikke deler vores vision om et racismefrit Danmark. Sammen kan vi ændre fremtiden. 

 

 

 

 

Vores formål.
 

Vores formål er at støtte op om mennesker, som har oplevet racisme ved at lytte til og anerkende deres oplevelser, sikre synlighed og aktivt gøre oplevelser med racisme relevante og nærværende i mediebilledet uden at pege fingre.

Via synlighed skaber vi refleksion og adfærdsændring.

TAL UD ønsker at aktivere den del af minoritets Danmark, som ikke føler sig om en del af fællesskabet. Vi har især fokus på børn og unge, da vi tror på, at den nye generation kan mobiliseres til at gøre drastiske fremskrift for at skabe et samfund, hvor racismen ikke kan gro. Vi arbejder for at kunne oplyse børn og unge samt oprette en rådgivningslinie, hvor de kan tale ud uden at det foregår på vores eksterne kanaler.

 

Vi fungerer samtidig som mæglere. Derfor arbejder vi på at etablere en fast rådgivningslinie til især børn og unge, som oplever racisme, men som mangler et sted at henvende sig for at få vejledning og støtte. 

Vi samarbejder med flere organisationer, og vi er en del af Institut for Menneskerettigheders 'Menneskerettighedsalliance'.

TAL UD er en frivillig forening og al overskud går til at støtte op om vores formål.

Vedtægter

Vi er en frivillig medlemsforening med medlemsdemokrati. Vores vedtægter er de spilleregler for foreningens virke som vi i fællesskab har vedtaget. Vedtægter kan ændres på en generalforsamling.

 

 

 

Årsberetning

Hvert år udgiver vi vores Årsberetning som efterfølges af foreningens årsregnskab. Dem vil du kunne finde herunder efterhånden, som de udgives.

Vores årsberetning - magasinets forside
Årsberetning 2021

Vores

TEAM

Bag TAL UD står et team af passionerede frivillige, som ønsker at gøre Danmark mere inkluderende, ligeværdigt, mangfoldigt og racismefrit 🇩🇰

TAL UD er en frivillig forening, og al vores overskud går til nye initiativer for at fremme et racismefrit Danmark.

Vi er altid på jagt efter flere, som ønsker at dedikere noget af deres tid til kampen - enten bag scenen eller som frivillig ambassadør. 

du kan sende en frivillig ansøgning til:
info@talud.dk

Suzanne Skærbæk Pedersen

Forkvinde
Medstifter

journalist / community builder 

suzanne@talud.dk

  • LinkedIn
Billede af forkvinde Suzanne Pedersen

Amel Benmessaoud 

Næstforkvinde

Eventmanager

community builder

amel@talud.dk

  • LinkedIn
Billede af næstforkvinde Amel Benmessaoud
Demonstration mod racisme

Mission

Via personlige og autentiske oplevelser med racisme sætter vi fokus på racisme i hverdagen for at skabe bevidsthed og adfærdsændring. Vi leverer en tryg platform for alle, der oplever racisme. 

Vision

Vi vil skabe en bedre fremtid for vores børn, hvor de kan leve i en mere ligeværdig, mangfoldig og racismefri hverdag. En verden hvor det ikke er tabu eller skamfuldt at fortælle om racistiske oplevelser. 

 
Billede af kasser Dorthea Boyi

Dorthea Mija Boyi

Videoproducer

Medstifter

Kasserer

dorthea@talud.dk

  • LinkedIn
Emil Son Korsholm.png

Emil Son Korsholm

SoMe 

Student

emil@talud.dk

Kader Maikal

Eventmanager

Lærer

fotokredit: Getshot.dk

Kader@talud.dk

  • LinkedIn
Kader fritlagt.jpg

Juanita Sofia Judes

SoMe Manager 

Engelskstuderende

juanita@talud.dk

Juanita fritlagt.png

VALG 2022

Søndag d. 27. marts 2022 holdt TAL UD sin årlige Generalforsamling. Her blev følgende kandidater genvalgt.

 
Suz%20fritlagt_edited.png

Suzanne Skærbæk

Genopstillede som forkvinde.
Medstifter af foreningen og startede bevægelsen TAL UD i 2020 sammen med tre andre. Hun er journalist, arbejder til daglig med mangfoldighed.

Amel_edited.png

Amel Benmessaoud

Amel genopstillede som næstforkvinde. Hun er passioneret frivillig i foreningen med mange års erfaring inden for aktivisme.

Dorthea fritlagt.png

Dorthea Boyi

Dorthea genopstillede som kasserer. Hun er videoproducer og medstifter af foreningen TAL UD. 

vi søger...

Fundraiser


Vil du være med i kampen mod racisme, er du dygtig til at formulere dig og systematisk?

Så er det dig, vi leder efter ;)

Vi søger en passioneret frivillig, som kan begå sig i fundraising junglen og som formår at se muligeder samt handle på dem. Du skal kunne arbejde selvstændigt samt afsætte mindst en time om ugen til vores mission om mindre racisme i hverdagen. 

Det er en fordel, hvis du  har erfaring med at søge fondsmidler og at udarbejde projektbeskrivelser, men ikke et must. 

Send dit cv og en motiveret ansøgning til: Suzanne@talud.dk

Spørgsmål kan stilles til forkvinde Suzanne Skærbæk Pedersen på samme email.